Élmény, ami megváltozatja az életed

Tengerjáró

Tengerjáró

Zenész pozíciók a tengerjáró hajókon 2. rész

2015. szeptember 01. - tengerjaro

Island Band

2-6 tagú zenekarok különféle felállásban de a steel drum mindenképpen része a felállásnak.

Az ilyen típusú zenekarok repertoárját nagy részben reggae alkotja de játszaniuk kell calypso és egyéb island típusú zenét és pop számokat is. Többnyire a decken játszanak a pool mellett napközben napozó vendégeknek.  

island_band.jpg

Party Bands - Party zenekarok

standard felállású zenekarok énekessel

A hajós party zenekarok általában négy tagúak, (dob, bass, gitar, zongora) legalább egy énekessel, bár vannak több tagú zenekarok is más felállásban. Minél többen énekelnek a zenekarban annál jobb. Széles repertoárjuk alapját adja a rock and roll, Motown, country és blues. Lendületes, igazi szórakoztató zenekar.

Latin Combos - Latin zenekarok

3-6 tagú zenekarok. A triók felállása általában vokál/zongora/bass, vokál/bass/percussion, vokál/2 percussion, stb), amíg a nagyobb formációk teljes ritmus szekcióval rendelkeznek.. Elvárás, hogy többen énekeljenek, a kisebb csapatok általában használnak alapokat. Repertoárjuknak tartalmaznia kell  salsat, merenguet, bachatat and bolerot. Lényeg, hogy a dalok táncba hívják a vendégeket.  

Showband - kísérőzenekar

A show band az a zenekar aki a színházteremben a műsorokat, vendégművészeket kíséri. Azok a zenészek akik ebben a zenekarban játszanak kivétel nélkül tökéletesen kell hogy tudjanak kottát olvasni. Legtöbbször a lejátszandó zenemű anyagát aznap vagy egy nappal előtte kapják meg, tehát nincs sok idő a betanulásra. Ja jól blattolsz akkor ez a munka neked való, ha nem akkor csak kínlódni fogsz, vagy rosszabb esetben elveszíted a munkád.

Band master - Music Director - zenekarvezető, zenei igazgató

A Show Band vezetője és egyben a zenészek főnöke.

Vendégművész

egyedi műsorral

A vendégművészek a színházteremben lépnek fel 500-700 ember előtt egy 45-50 perces műsorral általában kétszer egy este, de a cruise alatt csak egy alkalommal. Vannak residens és fly on vendégművészek. A residens művészek még egy show-t adnak a cruise végén ami csak 30 perces.

  • humorista
  • illuzionista
  • zsonglőr
  • bűvész
  • énekes
  • zenész/előadóművész
  • cirkuszi művészek, akrobaták

 

Ahhoz, hogy eldöntsd, melyik pozíció a legmegfelelőbb neked, tudnod kell az erősségeid. Minden pozícióban megvan az egyedi kihívás, a különbségek az egyes pozíciók között meglehetősen nagyok.

Persze vannak olyan zenész pozíciók amelyeknél nem ilyen éles a követelmény, hiszen a saját repertoárodat játszod. Az is elképzelhető, hogy kimész dolgozni egy pozícióba és a következő szerződésnél váltasz, mert kinnt kiderül, hogy a másik pozícióban még jobb lennél.

A bejegyzés trackback címe:

https://tengerjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr487750490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

¿Qué tapas hay? 2015.09.01. 22:49:21

az első négy szakasz duplán szerepel.

tengerjaro 2015.09.01. 22:51:01

Köszi az észrevételt! Javítottam.
süti beállítások módosítása