Élmény, ami megváltozatja az életed

Tengerjáró

Tengerjáró

8 tipp, hogy a legjobb hajós utat válaszd

2015. augusztus 13. - tengerjaro

A hajós utazás az egyik legnépszerűbb módja, hogy a legrövidebb idő alatt a legtöbb helyre eljuss. Egy hét alatt akár 4-5 országba is eljuthatsz. Érdemes azonban körültekintően választani a kínálkozó lehetőségek közül.

carnival_1.jpg

  • Stílus

Ezt a kérdést azért érdemes tisztázni mert egy-egy hajótársaság programjai, hangulata között óriásiak lehetnek a különbségek.

A Carnival Cruise Line pl. egy fiatalos hajótársaság azoknak akik szeretik a hangos partikat, a Disney abszolút családcentrikus, míg a Holland America Line inkább az idősebb korosztálynak ajánlható.

  • Időzítés

Érdemes megnézni, hogy melyek a főszezonok ill. melyek azok az időszakok amikor kedvezőbb áron juthatunk hajóúthoz. Januártól márciusig pl. biztosan a legdrágább utakat fogjuk találni.

  • Az út hossza

Általánosságban elmondható, hogy minél hosszabb az út annál drágább és annál idősebbek vendégek utaznak rajta.

  • Költségek

Hiába all inclusive egy utazás azt azért érdemes figyelembe venni, hogy alkoholos italok, a szárazföldi transzferek és kirándulások plusz költséget fognak jelenteni.

  • Hányinger

Minél nagyobb a hajó annál kisebb a valószínűsége, hogy tengeri beteg lesz rajta az ember. Érdemes belső kabint választani, mert a hajó mozgása ott lesz a legkisebb.

  • Iskolaszünet

Ha nyugodtan akarunk nyaralni akkor érdemes kerülni a nyári szünet időszakát vagy számolni kell azzal, hogy több gyermek lesz bármelyik hajóúton.

  • Méret

Minél kisebb egy hajó annál valószínűbb, hogy olyan kikötőkbe is eljutunk ahová a nagyhajókkal nincs esélyünk rá. Ha szeretnénk felfedezni különleges helyeket akkor érdemes “kisebb” hajók útvonalát is megnézni.

  • Útvonal

Érdemes áttanulmányozni a hajó útvonalát. Vannak olyan utak ahol kisebb hangsúlyt kapnak a látnivalók a kikötőkben és inkább a hajós programok szélesebbek, míg vannak kifejezetten olyan utak ahol a látnivaló a lényegesebb.

A bejegyzés trackback címe:

https://tengerjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr17703460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mrs. Clayton 2015.08.13. 15:18:09

na, hat ez tok jo, igy meg nem is gondolkodtam az utunkon, mi marciusban megyunk Barbadosra pontosabban onnan fogunk visszahajozni Southamptonba erintve aegy rakas szigetet a caribi tersegben
mi a P&O-val magyunk, de elkepzelesem sincs, hogy mifele tarsasag lehet a hajon, bar annyira nem is foglalkoztat
a ferjem minden aron ablakos kabint akart foglalni csak nagy nehezen sierult ravennem, hogy folosleges, mert ki a banat uldogel a kabnja ablakaban, ha egy csomo mast is csinalhat, a tengeri betegseg nem is jutott eszmebe
en eleve ugy keszulok, hogy minimum 1000 font koltopenzt viszunk, nem kifejezetten a kikotoi kirandulasokra, mert azokat magam akarom intezni, de etterem, alkoholos italok ilyesmikre szerenek azert kolteni a ket het alatt
süti beállítások módosítása