Élmény, ami megváltozatja az életed

Tengerjáró

Tengerjáró

10 bevált tipp ha hajózenésznek készülsz

2015. szeptember 01. - tengerjaro
  1. Legyél nyitott! Ne hantázz!

Amikor egy munkát meg szeretnénk kapni, tehát el szeretnénk adni magunkat, hajlamosak vagyunk olyan képet festeni magunkról ami nem teljesen fedi a valóságot. Gondoljunk csak a társkereső oldalakra. Ha nem a valóságot mutatjuk hamar zátonyra futhatunk.cruise_ship_music.jpg

Zenészként nagyon nem érdemes hantázni. Ahhoz, hogy az ügynök a képességednek megfelelő pozícióba tudjon ajánlani tudnia kell pontosan a zenei képességeidet, szintedet.

  1. Zenélj a kereteken belül!

A hajótársaságok zenei kínálata klasszikusnak tekinthető. Ne játssz egyedi dolgokat a demón, ne rakj bele hosszú, vad improvizációkat.

  1. Hallgass az ügynöködre!

Az ügynököd folyamatos kapcsolatban áll a hajótársaság képviselőjével ezért pontosan tudja, hogy mire van igény. Előfordulhat, hogy időről-időre új demóanyagot kér tőled azért, hogy segítse az eladást.

  1. Légy gyors és pontos!

Az időzítés az üzleti élet alappillére.

  1. Ruházat

Ne felejtsd el, hogy egy luxushajón szeretnél dolgozni ahol a vendégek egyszer vagy kétszer a héten szmokingot vagy estélyit viselnek. Sőt, sok hajón a Kapitány koktél partyján fehér kesztyűben szolgálnak fel. Ha partyzenekarnak is jelentkezel a meghallgatáson legyél elegáns. Semmi sem pótolhatja az első benyomást.

  1. Minőség

Küldj minőségi videót, fotókat. Ez persze nem azt jelenti, hogy mahináld meg a felvételt, hiszen az ügynök élő hangot szeretne hallani jó minőségben.

  1. Készülj fel a meghallgatásra!

Hangolj, állítsd össze mit akarsz játszani, tudatosan rakd össze a számok sorrendjét. Érdeklődj arról, hogy milyen hajóra keresnek zenészt, nagyjából milyen korosztálynak és nációnak kell majd játszani. A számok ne legyenek hosszabbak mint 1 perc, ha lehet tanuld meg őket, ne olvasd a szöveget.

  1. Legyél elérhető!

Az ügynökök azt szeretik, ha tudnak veled számolni, rendelkezhetnek az időddel. A szerződések általában 3-6 hónaposak, rövidebb időre ma már ritkább esetben vesznek meg zenekart az utazási költségek miatt.

  1. Az alkalmazkodóképesség kulcsfontosságú

A hajós élet teljesen más mint amit eddig valaha is tapasztaltál. A hajón a kapitány a főnök, ez nem egy fizetett vakáció.

  1. Ne fizess előre

Ha jelentkezel valamilyen zenész pozícióra vagy meghallgatásra mész soha ne fizess ezért előre pénzt. Ha már megkaptad a munkát akkor kell fizetned az orvosi vizsgálatért és a vízumért.

A bejegyzés trackback címe:

https://tengerjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr87750604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása