Élmény, ami megváltozatja az életed

Tengerjáró

Tengerjáró

5 nyomós érv, hogy hajón dolgozz

2015. augusztus 11. - tengerjaro

Sok modern tengerjáró hajó egyszerűen mozgó, kikapcsolódásra szolgáló üdülőhely kaszinókkal, mozikkal, úszómedencékkel, edzőtermekkel, előadótermekkel és még golfpályákkal is, vagyis az állások skálája óriási – bármi az általános hotelszemélyzettől a jövendőmondókig, virágosokig, előzékeny vendéglátókig és zenészekig. A bérezés általában magasabb mint a szárazföldön és ehhez még párosulhat borravaló is. Az álláshoz teljes ellátás és szállás párosul, ez egy tökéletes pénzmegtakarítási lehetőség.

hajon_dolgozz.jpg

  • Világot akarok látni!

 A hajós munka még mindig az egyik legjobb lehetőség arra, hogy bejárd a világot. A tengerjáró hajózás egy óriási iparág és a nagyobb társaságok többségének vannak hajói gyakorlatilag a világ körül. Azonban rá kell mutatnom, hogy az idő, amit várhatóan a hívogató egzotikus partokon fogsz tölteni nagyban függ a munkabeosztásodtól. Nem minden személyzeti tag hagyhatja el a hajót minden kikötőben. De még a legrosszabb, agyondolgoztatott tengeri munkás is kaphat egy rövid betekintést az idegen tájakra és bizonyára többet fog látni a világból, mintha nyolctól négyig dolgozna Unalomfalván.

  •  Több pénzt akarok keresni

 Bár a fizetések alkalmazási szektoronként változnak, de általánosságban elmondható, hogy a hajós munka jobban fizet mintha a parton csinálnád ugyanezt. Viszont azt tudnod kell, hogy a fedélzeti keresetet nem lehet órabérben mérni. A legtöbb tengeri ember, tekintet nélkül a rangra vagy beosztásra, sokat és barátságtalan időbeosztásban dolgozik.

Vannak olyan pozíciók melyek rosszul fizetnek. de nem szokatlan, ha egy alkalmazott borravalója felülmúlja a jó alapfizetését.

A valódi anyagi haszna a hajón való munkának azonban nem az, hogy mennyit kereshetünk, hanem hogy mennyit takaríthatunk meg.

  •  Kozmopolita környezetben dolgoznék

 A tengerjáró hajók az elképzelhető legkozmopilitább munkahelyeknek számítanak. Gazdasági és földrajzi okok miatt a tengerjáró hajótársaságok sok különböző nemzetiségű embert alkalmaznak, elképzelhető, hogy 50-60 nemzetiséget is hajónként. És néhány hajón az utasok listája is hasonló sokszínűséget mutat.

  •  El akarok menekülni itthonról

 A problémák elől a tengerre menekülni mindig könnyű megoldásnak tűnt és az is, rövidtávon.

Egyértelmű, hogyha örökké tartó nyaralási hangulatban dolgozol ahhoz párosul egyfajta szabad életérzéssel. De ne feledd, hogy minden nehézség, legyen az személyes, házastársi vagy anyagi természetű várni fog rád otthon, tehát a távollét nem oldja meg. 

  • Szórakozás és napsütés

Mint az élet más területein is a tengeren tartózkodás annyi, amennyit kihozol belőle.

Valószínűleg lesznek boldog és napos időszakaid a hajón, de ne feledd, hogy egy munkautazást tervezel és nem vakációt. Egy biztos, hogy életre szóló élmény lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://tengerjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr727698472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sage5 2015.08.13. 09:40:29

attol fugg mi a munkad a hajon. tancos, zenesz, artista, enekes, esetleg kaszino, akkor talan megvalosul mind az 5. a tobbi csak rabszolgamunka, vilaglatasra ne szamits. napi 10 14 munkaoras taposomalomra inkabb.

itthonrol elmenekulni jo. ha nagyon menekulni akarsz.

nemszólokmégegyszer 2015.08.13. 13:38:01

És amikor kitör egy járvány, és már mindenki osszefosott mindent, elkapta a hajóorvos is, meg te is, ráadásul karanténba lökik a bárkát, utána kórházba kerülsz és mire kijössz elment a hajód, te meg ott állsz egy idegen országban csupasz seggel. Tiszta leányálom.

Mbraun 2015.08.21. 20:58:17

Havi 300-330 ora melo minimum. A Housekeeping es az F&B -nel is minimum napi 12-14 ora. Supervisor vagy Assistant Manager poziciot nem kapsz meg, csak ha gerinctelen vagy akkor igen. Sok az alkoholista es a drogos, szep helyekre jutsz el, de a kerdes az hogy harmincadik alkalommal ugyanolyan poen mar Mexiko, vagy a Kajman-szigetek. A Noro virus pedig tenyleg olyan poen, mint ahogy a fenti kollega irta, ha szerencsed van nem kapod meg.

2015.09.03. 05:30:27

ez mind stimmel, de
kimaradt a legjobb, pl ha nem csip a fonokod, vagy csak le se szar, akkor akvariumi halkent eled le a szerzodesed (belulrol nezel kifele ahogy elhalad a taj 3:) ) mert ugy oszt be , h a labad nem eri a foldet :D
süti beállítások módosítása