Élmény, ami megváltozatja az életed

Tengerjáró

Tengerjáró

Zenész pozíciók a tengerjáró hajókon 1. rész

2015. augusztus 31. - tengerjaro

Minden hajótársaságnak egyedi a szórakoztató részlege, a zenészek összetétele. Vannak olyan óceánjárók, ahol több mint 40 zenész van és vannak olyan kisebb hajók is ahol összesen 10. Ezért lehetetlen egy teljes listát írni a betölthető összes zenész pozícióról, de egy általános képet mindenképpen lehet róla adni.

Lounge zenészek (2-6 tagú zenekarok)

A duók általában egy énekesből és egy zenészből állnak aki tipikusan zongorista és vagy vokálozik vagy énekel szóló számokat is. A kéttagú lounge zenekarok zenei alapokat használnak de ennek élő játékkal kell párosulnia. Elvárás a széles repertoár, beleértve az örökzöldeket, Motown, disco és más népszerű zenéket, lassú számokat is. Nem mindig ugyanabban a lounge-ban zenélnek.

lounge.jpg

Coctail zongorista

Erős hangszeres tudással kell rendelkeznie, ehhez kell hogy társuljon az, hogy el tudjon játszani klasszikus darabokat és népszerű dalokat is. Rendelkeznie kell nagy repertoárral, amely tükrözi ezt a sokoldalúságot. Elképzelhető, hogy zenei aláfestést kell biztosítania a tea time-okhoz vagy egyéb rendezvényekhez.

Solo guitartist - Gitáros szólóban

Egy kiváló gitáros jó énekhanggal széles repertoárral rock, pop, blues and country dalokkal.. Az akusztikus megszólalás mellett szükséges az is, hogy legyenek zenei alapjai is amelyekre rá tud játszani. A kettőt kombinálhatja is.  Mint szóló zenésznek fel kell készülnie arra, hogy ez a pozíció nem pusztán a zenélésről szól hanem szórakoztatásról is.

Klasszikus formációk

Duók, triók, vonósnégyesek akik rendelkeznek klasszikus repertoárral de emellett képesek musicalek és jól ismert örökzöld darabok eljtászására is.

A klasszikus triók általában dobosból, basszus gitárosból és zongoristából állnak.

Piano Bár Entertainer - zongorista/előadóművész

A piano bár pozíció elég specifikus a hajókon. Minden nagy hajón van ilyen bár és általában nagyon népszerű, hajnalig tömve van a vendégekkel. A Bárban a zongora központi helyet foglal el, mindig körbe is lehet ülni, egészen közel a művészhez, de vannak más ülőhelyek is. Általában a hajó közepén helyezkedik el ahol a kaszinó is van illetve a fő szórakozási helyek mint pl. a diszkó. A zongorista 6-7 éjszakát dolgozik a héten, napi 3-4 órát. Nem összehasonlítandó más hajószemélyzet munkaidejével!!

Elvárás, hogy a zongorista tudjon énekelni is ne csak zongorázzon. Egy jó orgánumú énekhang nagyon fontos.

piano_bar.jpg

A vendégek akik a zongoránál ülnek, folyamatosan kérésekkel bombázzák a művészt, és elvárják, hogy közben viccekkel és egyéb dolgokkal is szórakoztassa őket. Tehát a tökéletes angol tudás sem hátrány, ill. a bő repertoár. Előfordulhat, hogy egy-egy kérést még sem tud teljesíteni a zongorista akkor is le kell tudnia kísérnie a vendéget.

Ez egy abszolút interaktív koncert, ami nem csak a zenélésről szól.

A bárban elhangzó dalok legtöbbször egyáltalán nem a populáris zenékből tevőknek össze, sokkal inkább jazz, cabaré és musical dalok.

A bejegyzés trackback címe:

https://tengerjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr407748342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása